Tandem Dias - Stones tjeraju Akea iz Cityja: Velikan iz Serije A želi da mu oživi karijeru

Guardiola je uložio veliki novac u odbranu, a napokon mu se to isplatilo, jer je tandem Ruben Dias i John Stones najbolji štoperski tandem na planeti trenutno.


Nisu uzeli Ligu prvaka, ali su se kroz Premier ligu lagano prošetali do treće titule u zadnje 4 godine. 

Zbog štoprskog tandema u kojeg Guardiola ima puno povjerenje, ostali štoperi su pali u drugi plan i žele da napuste Etihad. Među prvima koji je napustio klub jeste, Eric Gracija koji je kao slobodan igrač pojačao velikana iz La Lige, Barcelonu. Izgleda da bi njegovim stopama mogao da krene dvojac, Aymeric Laporte i Nathan Ake.



Nathen Ake je doveden u City za oko 45 miliona eura, a ove sezone je odigrao samo 13 utakmica i pri tome postigao samo 1 gol. I pored toga što je gotovo cijelu sezonu bio u drugom planu kod trenera Guardiole, Frank de Boer nije mnogo razmišljao i pozvao je Akea u reprezentaciji Holandije za Europsko prvenstvo. 

Prema navodima stranih medija, Ake bi ovo ljeto mogao napustiti Premier ligu i preseliti se na Apeninsko poluostrvo. Za njegove usluge je veoma zainteresovan Jose Mourinho i njegova Roma.



Posebni je imenovan za novog trenera Rome i spreman je da od kluba, iz glavnog grada Italije, napravi veoma ambiciozan tim za sledeću sezonu. Mourinho je već upravi predao spisak imena koje želi u svom timu, a novo ime na njemu je Ake. Mourinho je spreman da mu pruži priliku u startnoj postavi i da mu oživi karijeru. Prema istim izvorima, Ake bi na Olimpic mogao da stigne za cifru od oko 34 miliona eura. 

Mourinho je odlučan da od Vučice napravi konkurentan tim i da pokuša odmah u prvoj sezoni napraviti veliki rezultat.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.