Simeone sprema veliku razmjenu sa Guardiolom: Sjajni veznjak za otpisanu zvijezdu Cityja

Diego Simeone i Pep Guardiola su treneri koji su ove sezone svojim ekipama donijeli trofeje u nacionalnim prvenstvima, za Atletico nova titula nako 7 godina dok za Cityju treća u četiri godine.


Dva trenera sada očekuje zanimljivo transfer ljeto, jer se nadaju novim pojačanjima kako bi ojačali svoje timove. 

Prema tvrdnjama The Timesa, Atletico Madrid i Diego Simeone spremaju veliku transfer razmjenu sa Manchester Cityjem. Prema istim izvorima Simeone je spreman da se odrekne usluga svog veznjaka Saul Nigueza u zamijenu za Citiyevog ofanzivnog vezistu Bernarda Silvu.



Simeone veoma cijeni Silvu i spreman je sve da ovo ljeto pokuša dovesti sjajnog reprezentativca Portugala. 26-godišnji Silva je bio važan faktor u ekipi Guardiole kako je došao iz Monaca na Etihad, ali u zadnje vrijeme sve manje Pep ima povjerenje u njega i spreman ga je prodati ovo ljeto. 

Saul je istih godina kao i Silva, prošao sve mlađe kategorije Atletica i domogao se prvog tima, minule sezone je započeo samo 22 utakmice u prvoj postavi, jer je pad forme uticao na to da ga Simeone stavi u drugi plan i daje mu manje šanse.



Zbog nezadovoljstva Saul je navodno upravi prenio da želi da napusti klub i pokuša opet oživiti svoju karijeru u nekom drugom klubu, a razmjena sa Cityjem se čini kao pun pogodak za obe ekipe. Saul i Silva nisu zadovoljni trenutnim statusom u matičnim klubovima i razmjena se čini kao najbolja opcija. 

Pred nama je jedno od najuzbudljivijih transfer ljeta, zbog finansijeske situacije se ne očekuju neki spektakularni transferi ali svkakako će biti uzbudljivo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.