Haaland još nije na prodaju, ali Granovskaia ne odustaje - Spremna nikad primamljivija ponuda

Thomas Tuchel je sa Chelsijem osvojio Ligu prvaka i želi još jači tim za sledeću sezonu, a to je finansijski spreman sve da isprati prvi čovjek Roman Abramovich.


Kao nagradu za Ligu prvaka Tuchel je dobio produžetak ugovora, a sada se baca na posao da sledeće sezone ponove isti uspijeh, dok u Premier ligi žele prvo mjesto. 

Velika želja Tuchela ovo ljeto je napadač i to ne bilo kakav napadač, nego neko ko je u stanju da postiže 20 i više golova u sezoni. Prvi izbor je naravno pao na fenomenalnom Erling Haalandu koji trenutno nastupa u Borussiji Dortmund, koji je minule sezone u svim takmičenjima na 41 utakmici postigao 41 gol i ima 12 asistencija.



Iako su iz kluba sa Signal Iduna Parka jasni po pitanju prodaje svog najboljeg igrača, Chelsea ne odustaje i želi sjajnog reprezentativca Norveške još ovo ljeto. Klub ne želi prodati svog igrača ovo ljeto, ali Marina Granovskaia ne misli tako lako odustati i spremna je da pošalje ponudu koja se ne odbija. 

Prema navodima Expressa, Granovskaia je spremna ponuditi igrača Tammy Abrahama, koji je pod trenerskom palicom Lamparda bio jedan od najboljih igrača. Međutim Lampard je dobio otkaz i dolaskom Tuchela, Abraham je pao u totalno drugi plan i želi da napusti klub.



Pored Abrahama spremni su ponuditi veliku svotu novca, samo nije poznato koliko će tu cijenu umanjiti Abraham koji bi trebao biti uključen u transfer. Dortmund je svojevremeno tražio vrtoglavih 175 miliona i sada je pitanje koliko bi uz Abrahama Chelsea morao namiriti novca da Granovskaia završi posao. 

Navodno, Tuchel je spreman prodati Abrahama njemačkom velikanu i ako propadne pokušaj kupovine Haalanda. 

Izgleda da Tuchel Engleza otpisao za sva vremena i da ovo ljeto slobodno može da pronađe novi klub.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.