Prošlog ljeta je stigao kao veliko pojačanje, ovog već napusta Chelsea: Ziyech sve bliži novom velikom transferu

Minulu sezonu na klupi popularnih Plavaca počeo je Frank Lampard i on je po svojoj želi napravio respektabilan sastav sa visokim ambicijama.


Ali nije sve išlo kako je zamislila legenda Chelseja i u januaru nakon niza loših rezultata njega je na klupi zamjenio njemački stručnjak Thomas Tuchel. 

On je stigao na gotov čin i sa ekipom koju mu je Lampard ostavio, uspio izboriti četvrto mjesto u Premier ligi i da se domogne pehara u Ligi prvaka gdje je sa 1:0 savladao Manchester City. Kao nagradu za odličan rezultat stigao je od Abramovicha koji je produžio ugovor 47-godišnjem Tuchelu.



Sada on želi da napravi po svojoj mjeri i dosta igrača je već otpisao, među prvim igračima koje je otpisao jeste Tammy Abraham koji je pod trenerskom palicom Lamparda bio može se reći najbolji igrač, a sada je u totalno drugom planu. 

Još jedan igrač koji nije zadovoljan svojim statusom u timu od dolaska Tuchela jeste reprezentativac Maroka Hakim Ziyech. 28-godišnji Ziyech je odigrao nekoliko odličnih sezona u dresu Ajaxa čime je skrenuo pažnju mnogih europskih velikana.



Na kraju u transferu teškom 40 miliona eura on dolazi prošlo ljeto dolazi u Chelsea, gdje je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine. Naime, Ziyech se nije previše naigrao otkako je Tuchel tu i izrazio je želju da napusti klub na ljeto. 

Iako je Marokanac u svim takmičenjima odigrao 39 utakmica i pri tome postigao 6 golova i upisao 4 asistencije ipak nije zadovoljan jer je večinu od tih 39 utakmica počinjao sa klupe za rezervne igrače. Prema navodima italijanskih medija najzainteresovaniji za Marokanca jeste velikan iz Serije A Milan.



Gazzetta dello Sport navodi da je Pioli rado volio viditi Ziyecha na San Siru ovo ljeto i odmah je dao do znanja upravi kluba na čelu sa Maldinijem da ga pokušaju dovesti, što bi moglo značiti da bi Ziyech nakon samo jedne sezone mogao da napusti Samford Bridge.

Takođe, Rossoneri su u pregovorima da otkupe ugovor Fikayo Tomorija koji je drugi dio sezone igrao kao pozajmljen igrač na San Siru. 

Svojim partijama je oduševio sve, a naročito Piolija koji želi da ga zadrži i sledeće sezone za borbu u Ligi prvaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.