Novi slučaj Wijnaldum: Velikan Serije A otima još jednu dugogodišnju želju Koemana

Barcelona će se ovo ljeto susresti sa velikim problemima, jer im finansijska situacija ne dozvoljava velika pojačanja.


Koeman je mislio da ima gotovo pojačanje u veznom redu gdje je trebao doći Georginio Wijnaldum kao slobodan igrač, ali ipak se to neće dogoditi. 

Wijnaldum će po svemu sudeći pojačati PSG koji mu je ponudio duplo veću platu koju će Holanđanin sigurno prihvatiti. Ali to nije jedini problem za Koemana, prema pisanjima italijanskih medija još jedan igrač koji je trebao doći na Nou Camp u posljednji čas mogao predomisliti.



Radi se o još jednom Holanđaninu kojeg Koeman već unazad par prelaznih rokova želi dovesti u Barcelonu, riječ je o Memphis Depay koji odugovlači sa potpisivanjem ugovora, što prema istim izvorima želi da iskoristi italijanski velikan Juventus. 

Holandskom napadaču ovog ljeta ističe ugovor, a čini se da je spreman napustiti Lyon i preći u neki veći klub sa većim ambicijama. Depay je bio jako blizu potpisivanja ugovora sa Barcelonom prošlog ljeta, ali se to ipak iz nekog razloga nije desilo.



Situacija je sada identična, Barcelona je veoma blizu da ga ovo ljeto pridobije, ali sada veliki problem pravi Juventus koji je spreman ponuditi bolje uslove od Katalonskog kluba. Allegri vidi Depaya kao idealnu zamjenu za Cristiano Ronalda, koga trener Juventusa smatra viškom u timu. 

Da li će Koeman ostati bez još jednog sunarodnika i besplatnog transfera ovo ljeto, ostaje da sačekamo početak prelaznog roka i razvoj situacije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.