Real pronašao veznjaka po mjeri u Juveu: Allegri ga otpisao, a Ancelottiju se čini kao idealno rješenje

Real Madrid u novu sezonu će ući sa novim trenerom, jer je otkaz dobio Zinedine Zidane i njegovo mjesto će zauzeti italijanski stručnjak Carlo Ancelotti.


Odmah po dolasku u Kraljevski klub, Ancelotti želi da napravi veliku rekonstrukciju tima i smjenu generacija. 

Prema navodima španskih medija, Santiago Bernabeu će nakon 16 godina da napusti legenda kluba Sergio Ramos. Njegova sledeća destinacija nije poznata, ali ponuda mu neće manjkati. Pominje se još jedan štoper koji bi mogao napustiti klub, a to je Raphael Varane, za njegove usluge su zainteresovani Manchester United i PSG.



Sam Varane je izjavio da bi najviše volio da se vrati u Francusku, pa se po tome može zaključitit da je ipak najbliži prelasku u viceprvaka Ligue 1. Ancelotti je stari lisac i on zna kako će te sve odlaske adekvatno nadomjestiti, ali i pored toga što mu je prioritet pozicija štopera, Italijan je zainteresovan za veznjaka Juventusa. 

Radi se o reprezentativcu Francuske, Adrien Rabiotu koji prema navodima italijanskih medija neće biti u planu, novog trenera Massimiliana Allegrija, za sledeću sezonu. Allegri od dolaska na mjesto trenera užurbano radi na dovođenju veznjaka, a to može značiti samo jedno, da Rabiot i Ramsey mogu da napuste klub već ovo ljeto.



Ancelotti je već upravi rekao da želi 26-godišnjeg veznjaka i da pokušaju sve da ga dovedu. Za njegove usluge Kraljevski klub bi trebao da izdvoji oko 30 miliona eura, što i nije neka velika cifra u vrijeme velike finansijske krize. Allegri smatra da je vezni red bio najveći problem ekipe Juventusa kada ih je sa klupe predvodio sad već bivši trener Andrea Pirlo. On želi da promjeni vezni red, i dovede igrače po svojoj želji kako bi Bianconere vratio odmah u sami vrh Serije A.

Rabiot je trenutno na Euru sa reprezentacijom Francuske i po završetku takmičenja bi mogao odlučivati o svojoj daljnjoj sudbini.

Francuz je minule sezone u dresu Juventusa postigao 5 golova i ima 3 asistencije na 47 utakmica koliko je odigrao u svim takmičenjima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.