United odustaje od Haalanda: Alternativa već spremna - Solskjaer želi zvijezdu La Lige od 70 miliona

Manchester United ako želi sledeće sezone da ugrozi gradskog rivala i pokuša osvojiti Premier ligu, mora prelazni rok da odradi što je moguće bolje.


Solskjaer je na mjestu trenera Crvenih đavola već 2 i po godine i još nije klubu donio niti jedan trofej.

Imao je priliku, u finalu Europa lige, ali nakon boljeg izvođenja penala Villarreal je slavio i trofej odnio u Španiju. Solskjaer sada želi da napravi jedan perspektivan sastav koji će moći parirati u znatno većoj mjeri nego minule sezone.



Gotovo je sigurno da će uspjeti u namjeri da dovedu Jadon Sancha iz Dortmunda, sa igračem su dogovorili lične uslove još je samo ostalo da se klubovi dogovore oko obeštećenja. Norveški stručnjak na klupi Uniteda je pored Sancha želio i fenomenalnog napadača Dortmunda, Erling Haalanda, ali prema navodima Daily Stara, Solskjaer je odustao u toj namjeri. 

On je već spremio alternativu za norveškog reprezentativca, navodno se radi o Alexander Isaku koji iza sebe ima jedu zaista fantastičnu sezonu gdje je postigao 17 golova na 34 utakmice u La Ligi. Sjajni švedski reprezentativac igra odlično i za svoju reprezentaciju na Europskom prvenstvu.



Iako je United potpisao jednogodišnji ugovor sa trenutnim napadačem Edison Cavanijem, Solskjaer još uvijek traži dugoročno rješenje u vrhu napada. 21-godišnji Isak se čini kao odlična investicija i čini se kao pravo dugoročno rješenje. 

Isak ima klauzulu u ugovoru po kojoj Real Sociedad može napustiti za 70 miliona eura, a kada se uzme u obzir to da su za Haalanda morali dati preko 150 miliona čini se kao sjajno rješenje.

Ostaje nam da sačekamo šta će se desiti u narednom periodu i da li će United napraviti jedan ambiciozan tim koji će se moći boriti za Ligu prvaka i Premier ligu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.