Klopp sve manje ima povjerenja u Firmina: Senzacija La Lige kao savršena zamjena za Brazilca

Liverpool je u zadnji tren uspio obezbjediti Ligu prvaka, a Klopp sada želi da svoj tim što je moguće bolje ojača za narednu sezonu.


Klopp je imao velikih problema sa povredama glavnih igrača u odbrani, ali i pored tog peha uspijeli su se plasirati u Ligu prvaka što je bio glavni cilj.

Redsi su već obezbjedili jedno pojačanje, a to je Ibrahima Konate koji je stigao iz Leipziga i igra na poziciji štopera. Sada želi da riješi još jednu poziciju koja je po njemu bila najlošija tačka u minuloj sezoni, a to je pozicija napadača, tačnije igra Roberta Firmina koji je odigrao jednu od najlošijiih sezona u karijeri.



Prema navodima španskih medija, Klopp je odlučan da u sledeću sezonu uđe sa novim napadačem, da li to znači da Firmino može da pakuje kofere ili će biti na klupi tek ćemo da vidimo. Klopp je zainteresovan za veliku senzaciju La Lige, tačnije Real Sociedada. Radi se o Alexander Isaku, švedskom reprezentativcu koji iza sebe ima odličnu sezonu. 

Sjajna partija Isaka protiv Španije, je samo još jedan plus da ga Klopp već ovo ljeto dovede na Anfield. 17 golova i 2 asistencije na 34 utakmice koliko je odigrao u La Ligi su učinak sjajnog 21-godišnjeg Isaka. Isak je u ljeto 2019. godine iz Borussije Dormtund stigao u Real Sociedad za 6. miliona eura.



Isti izvori navode, da Isak u ugovoru ima klauzulu po kojoj može da napusti Anoetu za 70 miliona eura, što je može se reći visoka cifra iako je Isak zaista odličan fudbaler i karijera je tek pred njim. Iako Firmino nije prestar Klopp se već bacio u potragu za alternativom, jer je Brazilac ove sezone postigao samo 9 golova na 48 utakmica u svim takmičenjima što je nedopustivo. 

Klopp smatra da bi Šveđanin bio idealan za već nadareni napad koji uključuje Salaha, Manea i Jotu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.