Poziv u reprezentaciju je Whiteu podigao cijenu: Zainteresovani Premierligaši će morati odriješiti kesu

Reprezentacija Engleske i njihov selektor Gareth Southgate su i prije početka Europskog prvenstva ostali bez jednog od najboljih desnih bekova današnjice.


Trent Alexander-Arnold je u prvom pripremnom meču pred nadolazeći Euro protiv Austrije požalio na povredu zbog koje će ipak morati propustiti takmičenje. 

Umijesto Arnolda, Southgate je pozvao igrača koji igra drugu poziciju, a u pitanju je Ben White koji je član Brightona i igra štopera. 23-godišnji White iza sebe ima odličnu sezonu što nije ostalo ne zapaženo i na sebe je skrenuo pažnju brojnih velikana Premier lige.



Prema navodima Daily Maila, Brighton želi cijenom da odbije sve zainteresovane klubove i da sačuva Whita i naredne sezone. Radi se o cifri od čak 60 miliona eura koju je uprava odredila za sjajnog reprezentativca Engleske. 

Među zainteresovanim klubovima su Manchester United, Arsenal, Liverpool i Leeds United, ali sa ovom cijenom sigurno otpadaju Arsenal i Leeds. 

Uprava je navodno odlučila samo ukoliko stigne odgovarajuća ponuda, a to je 60 miliona White može napustiti klub.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.