Sjećate se Hamsika: Otisao je u Aziju zbog miliona, danas potpisuje novi ugovor daleko od Kine

Sigurno se svi sjećate Marek Hamsika legende Napolija, koji je klub napustio i otišao u daleku Kinu tačnije u Dalian Professional i potpisao višemilionski ugovor.


Zbog krize koja je pogodila Dalian, klub nije redovno isplaćivao platu, pa je Hamsik odlučio da raskine ugovor i početkom ove godine sve iznenadio kada je potpisao za švedski Goteborg. 

Tim potezom je sve iznenadio, on ima 33 godine, još je daleko od penzije, pa su svi očekivali da će potpisati za neki ambiciozniji klub. A danas nakon nepunih pola godine kasnije slovački veznjak je na pragu Trabzonspora.



Kako prenosi italijanski novinar Gianluca Di Marzio, Hamsik se navodno već sve dogovorio sa turskim klubom, gdje bi nekadašnji fudbaler Napolija potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 3 miliona eura po sezoni, a mogao bi dodatno da bude nagrađen bonusima, što će zavisiti od njegovog učinka u klubu.

Goteborg na ime obeštećenja neće dobiti ništa, jer je sa reprezentativcem Slovačke potpisan šestomjesečni ugovor, pa Hamsik u Trabzonspor stiže kao slobodan igrač. On je za švedski klub odigrao 6 utakmica i postigao 1 gol, ali taj jedini gol je bio pravo remek djelo.



Boravak u Skandinaviji mu je dobro došao može se reći, kao priprema za predstojeće Europsko prvenstvo koje se igra od 11. juna do 11. jula, a Hamsik će igrati za svoju reprezentaciju koja se nalazi u grupi sa Španijom, Poljskom i Švedskom. 

33-godišnji Hamsik je karijeru počeo u Slovanu iz Bratislave, nakon čeka dolazi u Bresciu, odakle prelazi u Napoli. 

Jug Italije napustio je nakon 12 godina, kao legenda kluba, a da je ostao sigurno bi bio još i veća.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.