Nakon Locatellija, Juve želi još jaču sredinu terena: Fenomenalni veznjak Bayerna velika želja Allegrija

Massimiliano Allegri samo što je preuzeo trenersku palicu od Andrea Pirla, odmah je krenuo u pravljenje perspektivnog tima za narednu sezonu.


Pirlo je nakon samo jedne sezone dobio otkaz u Juventusu, on sa Bianconerima nije uspio i desetu godinu zaredom da osvoji Scudetto.

Italijanu je to bio prvi samostalni posao i pao je pod pritiskom, on je u poslijednjem kolu jedva izborio plasman u Ligu prvaka, dok je u istom takmičenju minule sezone prerano ispao. To su samo neki od razloga zašto je uprava odlučila da nakon samo jedne sezone uruči otkaz igračkoj legendi kluba iz Torina.



Allegri je odmah imenovan za novog trenera i već polako sklapa kockice, da klub vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je naravno sami vrh Serije A i borba za pehar u Ligi prvaka. Allegri je već najavio rekonstrukciju u timu, gdje je Aaron Ramsey prvi igrač kome je Allegri otvorio vrata i rekao da potraži novu sredinu.

Baš iz tog razloga on želi da ojača vezni red, prva meta mu je Manuel Locatelli igrač Sassuola, ali sada se pojavila još jedna velika želja Allegrija. Naime, kako javlja Skay Sport, Allegri želi veznjaka Bayerna iz Munchena, Corentina Tolissoa. Francuz je jedan od boljih igrača Bayerna i isto tako jedan od važnijih karika u reprezentaciji Francuske.



Navodno Allegri već duže vrijeme prati razvoj 26-godišnjeg Tolissoa i ovo ljeto želi da ga dovede u Torino, kako bi ojačao svoj vezni red za narednu sezonu. Francuzu je preostala još godina dana ugovora, ali prema istom izvoru igrač i klub nisu spremni da nastave suradnju. 

Navodno su Bianconeri već otvorili preliminarne razgovore o potencijalnom transferu Tolissoa, isti izvor ne navodi cijenu za koju bi Tolisso mogao preći iz Munchena u Torino.

Prema Transfermarktu njegova vrijednost iznosi 20 miliona eura, što ne bi trebalo predstavljati problem Juventusu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.