United ne odustaje od Trippiera: Solskjaer spreman ponuditi krilo u koje nema povjerenja za Engleza

Manchester United nakon drugog mjesta u Premier ligi i izgubljenog finala Europa lige želi da ojača tim za narednu sezonu.


Solskjaeru su i dalje prioriteti igrač Borussije Dormtund, Jadon Sancho, i jedan štoper koga će upariti sa kapitenom Harry Maguireom. 

Poslednjih dana se uveliko piše u medijima da je United zainteresovan za desnog beka Atletico Madrida, Kierana Trippiera. Sada prema navodima Fichajesu, United je spreman da u realizaciju transfera uključi i jednu od svojih zvijezda tima sa Old Trafforda.



Radi se o Anthonyju Martialu u koga Solskjaer baš i nema neko povjerenje, a i Martial je igrač koga prate povrede pa je možda iz tog razloga trener spreman da ga se odrekne. Martial je došao kao veliko pojačanje iz redova Monaca davne 2015. godine za 60 miliona eura. 

25-godišnji Francuz se nije razvio u igrača kakvog su se mnogi na Old Traffordu nadali da će biti, i baš iz tog razloga prema Fichajesu vjeruju da bi ga klub ovo ljeto mogao prodati ili uključiti u razmjenu za Trippiera.



Iako je to mnogima zbunjujući potez uprave Uniteda, iz razloga što je Martialova tržišna vrijednost daleko veća nego Trippierova, ipak uprava zna šta radi. Martial ove sezone za United odigrao 36 utakmica i ima učinak od 7 golova i 9 asistencija. 

Navijačima Uniteda sigurno neće biti jasna ova odluka Solskjaera, ali ostaje nam u narednom periodu da vidimo da li će se to zaista i desiti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.