Arteta kvari posao Juventusu: Veznjak koji je već viđen u Torinu sada bi mogao završiti u Londonu

Arteta ovaj prelazni rok mora učiniti nešto, ukoliko misli napraviti neke rezultate sa klubom koji je nekad bio strah i trepet u Premier ligi.


Edu i Arteta su spremni da što bolje odrade ovaj prelazni rok kako im se ova sezona više nikada ne bi ponovila, jer nakon 26 godina prvi put da se neće naći u nekom od europskih takmičenja. 

Ovo ljeto Arteta ostaje bez Martin Odegaarda i Dani Ceballosa koji se vraćaju nakon pozajmice u Real Madrid, a prema nekim navodima i Granit Xhaka bi mogao da napusti Emirates. Zbog odlazaka igrača koji igraju u veznom redu, Arteta će ovo ljeto morati dobro da se pojača na toj poziciji.



Prema navodima Gazzetta dello Sport, Edu i Arteta će pokušati da pokvare posao Juventusu za veznjaka koji je gotovo već viđen u Staroj dami. Radi se o veznjaku Manuelu Locatelliju, koji je Allegrijeva prva želja od kako je postao novi trener Bianconera. 

Veznjak Sassuola je prvo bio namjenjen timu sa Emiratesa još davne 2016. godine kao 18-godišnjak, ali se ipak on odlučio da se bori za prvo mjesto u Rossonerima. Danas kao 23-godišnjak posjeduje veliko iskustvo koje će još dodatno steći igranjem na Euru za reprezentaciju Italije.



Arteta u njemu vidi idealnu zamjenu za Xhaku i spreman je da završi posao prije Juventusa i ukrade veliko pojačanje Allegriju pred narednu sezonu. Arsenal je spreman ponuditi 40 miliona eura za Locatellija, a Locatelli je sam najavio da će ovo ljeto da napusti Sassuolo. 

"Postoji veoma važno takmičenje na kojem igram i ja sam fokusiran samo na to. Odlučit ću nakon Europskog prvenstva", rekao je Locatelli za Footbal Italia.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.