Inter traži puno od Chelsija: Za Hakimija žele pored Palmierija, još jednog igrača i plus još novca

Inter zbog finansijske situacije ovaj prelazni rok mora prodati neku od svojih zvijezda, kako bi koliko toliko napunili budžet.


Italijanski mediji javljaju da je izbor pao na 22-godišnjeg Achrafa Hakimija, oni su navodno odredili cijenu od 70 miliona eura, kako i ne bi nakon sjajnih partija koje je imao Hakimi minule sezone. 

Prema navodima Corriere dello Sport, Chelsea i PSG su klubovi koji su najviše zainteresovani za usluge Marokanca. PSG nudi 60 miliona, dok je Chelsea nešto skromniji i nude 50 miliona plus Emerson Palmierija. Međutim, Interu ni to nije dovoljno, oni navodno od Chelsija traže još jednog igrača.



Prema istom izvoru, Mateo Kovačić, Davide Zappacosta i Tammy Abraham su igrači koje Inter želi pored Palmierija i plus novac, ali cifra nije poznata. To je previše, ali Chelsea još nije ništa odgovorio na tu želju Intera. Tuchel od kako je postao novi trener tima sa Stamford Bridgea, Abrahama stavio u totalno drugi plan i Englez je jasno dao do znanja da želi da napusti klub. 

Palmieri je velika želja Intera odavno i on je prvi uključen u transfer razmjenu za Hakimija, ali pravo je pitanje da li će Chelsea dozvoliti da se u transfer uključi još jedan igrač pored Palmierija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.