Daka sa 34 gola skrenuo pažnju na sebe: 3 velikana Premier lige ga žele već ovo ljeto

Patson Daka je napadač Red Bull Salzburga, koji iza sebe ima fenomenalnu sezonu u kojoj je na 42 utakmice postigao 34 gola i pri tome imao 12 asistencija.


To nije prošlo ne zapaženo, i prema navodima ostrvskih medija 3 velikana Premier lige ga žele u svojim redovima već ovo ljeto. 

Reprezentativac Zambije je jedan od najboljih napadača u Europi u ovome trenutku, i nije ni čudo što klubovi iz Premier lige prate njegov razvoj. 22-godišnji Daka ima ogroman potencijal i prelazak u neki veći klub bi bio veliki iskorak u njegovoj karijeri.



Prema Daily Expressu, menadžer Leicestera Brendan Rodgers je veoma zainteresovan za Daku, da ga dovede na King Power stadion, ali će imati veliku konkurenciju u vidu Liverpoola i Chelsija, koji takođe žele mladog Daku. Rodgers smatra da bi Daka mogao biti dugoročna zamjena za već vremešnog Jamie Vardyja, dok bi Iheanacho dobio ozbiljnu konkurenciju u napadu. 

Međutim, popularne Lisice bi mogle izgubiti trku za mladim napadačem iz razloga što su još jednom propustili da se nađu u Ligi prvaka, za razliku od Liverpoola i Chelsija koji će se naći u najjačem takmičenju na Starom kontinetu. Liverpoolu je potrebna dodatna konkurencija u ofanzivi, najviše zbog loše forme Sadia Manea i Roberta Firmina minule sezone.



Dok Chelsea traži pravu opciju u napadu nakon ne baš dobre sezone Time Wernera. I Chelsea i Liverpool mladom napadaču mogu da ponude igranje u Ligi prvaka, a sigurno će biti i jedni od glavnih favorita za osvajanje Premier lige. 

Na mladom napadaču ostaje da se odluči gdje bi mogao da nastavi svoju karijeru.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.