Everton ispravlja grešku od prije 2 godine: Vraćaju Hrvata koga su se olako odrekli

Everton je prije nekoliko dana ostao bez svog trenera, Carlo Ancelloti je prihvatio uslove Reala Madrida i tako postao novi trener Kraljevskog kluba nakon odlaska Zinedine Zidanea.


I pored toga što trenutno nemaju stalnog trenera, Evertnon već razmišlja o potencijalnim pojačanjima za sledeću sezonu. 

Prema navodima ruskih medija, Everton razmišlja o povratku svog bivšeg igrača Nikole Vlašića. Oni su 23-godišnjeg Vlašića prodali u Rusiju, tačnije u CSKA Moskvu, za 16 miliona eura. Vlašić se na Goodison Parku nije baš najbolje snašao, pa ga je uprava prvo poslala na pozajmicu u CSKA da bi ga kasnije i definitivno prodali.



Sada kada je reprezentativac Hrvatske izrastao u jednog od najboljih igrača CSKA, Everton želi da ga opet vrati u svoj tim. Vlašić je minule sezone postigao 12 golova i pri tome sakupio 6 asistencija na 34 utakmice u svim takmičenjima. 

CSKA nakon više od 20 godina sledeće sezone neće igrati u Europi, a to se može smatrati velikim neuspjehom za klub koji se smatra jednim od najvećih u Rusiji. Takvi neuspjesi obično sa sobom ostavljaju velike posljedice, a u slučaju CSKA to bi moglo značiti da klub napuste najbolji igrači.



To je prilika za Everton da pridobiju sjajnog ofanzivnog veznjaka nazad na Goodison Park. Tako da prema navodima ruskih medija, najveće šanse za Vlašića ima upravo Everton, koji može da aktivira klauzulu po kojoj može da otkupi Vlašića po unaprijed dogovorenoj cijeni. 

U 3 godine koliko je Vlašić u CSKA, odigrao je 103 utakmice gdje je postiago 33 gola i ima 20 asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.