Kad je gusto tu je Raiola: Kontravetzni menadžer završava transfer zvijezde Serije A u Atletico

U svijetu fudbala postoji mnogo menadžera, ali sigurno da je Mino Raiola najpoznatiji i najuticajniji menadžer koji se pojavio u zadnjih nekoliko godina.


Kontraverzni menadžer je u stanju da završi nemoguće poslove baš iz razloga što se ne boji nikoga i ničega. 

Naime, prema informacijama koje stižu od italijanskih medija sa Apeninskog poluostrva agent argentinskog fudbalera Rodriga de Paula, Augustin Jimanez je pozvao Raiolu da završi posao oko transfera njegovog klijenta. Jimenez je kontaktirao Raiolu da bude posrednik u završavanju posla oko transfera De Paula u Atletico Madrid.



Za igrača Udinesea zainteresovani su brojni velikani, ali izgleda da je sada najbliži La Ligi i glavnom gradu Španije. Kontraverzni menadžer je navodno viđen na ulicama Udina, što su svi mediji odma prenjeli da je došao da završi posao i da izvuče što je moguće bolje uslove za igrača. 

Atletico je navodno spreman platiti 45 miliona eura koliko Udinese i traži za 27-godišnjeg veznjaka. Simeone ga želi svim silama u timu, a njegovim dolaskom može se nagovjestiti da bi veznjak Atletica Saul Niguez mogao ipak na kraju da napusti Wanda Metrpopolitano stadion.



Rodrigo de Paul je u Udinese stigao u ljeto 2016. godine iz Valencije za svega 3 miliona i od tada je odigrao 184 utakmice, postigao 34 gola i upisao 36 asistencija. Postao je najbolji igrač kluba sa Friulija te sigurno jedan od najdraženijih igrača italijanske Serije A. 

Ostaje da vidimo kako će Raiola kao posrednik završiti taj posao, a vjerujemo da će Udinese i De Paul najbolje proći.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.