Abramovich poslije Lige prvaka želi još trofeja: U lov na Premier ligu dovodi 2 skupocjena pojačanja

Thomas Tuchel je prvom čovjeku kluba Romanu Abramovichu, nakon 9 godina pauze donio dugo čekani trofej Lige prvaka.


Chelsea je u uzbudljivoj utakmici minimalnim rezultatom 1:0 slavio protiv Manchester Cityja i tako trofej odnio u London. 

Zbog velikog uspijeha Roman ovo ljeto neće štediti, već želi da odmah sledeće sezone napadnu i Premier ligu, a naravno i da pokušaju odbraniti naslov u Ligi prvaka. On je već treneru Tuchelu produžio ugovor zbog sjajnih rezultata koje je postigao.



Prošlo ljeto Abramovich takođe nije štedio kada je udovoljavao želje tadašnjeg trenera Frank Lamparda. Tada su u klub stigli Timo Werner, Edouard Mendy, Ben Chilwell, Kai Havertz i Hakim Ziyech za koje je Roman izdvojio veliku svotu novca. 

Prema navodima italijanskih medija, ruski bizmismen će opet odriješiti kesu i spremio je novac za dva skupocjena pojačanja. Prvi je velika želja, napadač Borussije iz Dormutnda Erling Haaland, dok je druga želja Achraf Hakimi, član Intera koji je u velikim finansijskim problemima i klub je spreman da ga proda.



Prema istim navodima, Hakimi je velika želja PSG-a koji je prvi poslao ponudu, ali sada je tu ponudu Chelsea izjednačio i čeka se odluka igrača. Popularni Plavci su spremni da u transfer uključe Andreas Christensena i Emersona, igrače za koge su Neroazuri ranije pokazali interesovanje. 

Dok potencijalni dolazak 20-godišnjeg Haalanda na Stamford Bridge bi bio pun pogodak, jer je Tuchelov tim imao velikih problema sa realizacijom minule sezone. Iz Dortmunda su više puta naglasili da nemaju namjeru sada na ljeto da ga prodaju, osim u slučaju neke veoma visoke cifre koja bi zadovoljila upravu kluba.



Ta cifra bi trebala da glasi nestvarnih 200 miliona eura od kojih bi dio pripao poznatom kontraverznom menadžeru Minu Raioli. Haaland je je ove sezone imao zaista nestvarne brojke gdje je na 41 utakmici postigao isto toliko golova i ima čak 12 asistencija. 

Sada je sve u rukama direktorke kluba Marine Granovskaije koja je inače desna ruka Abramovicha i osoba kojoj najviše vjeruje u londonskom klubu.

Ostaje da vidimo da li će se ova dva fenomenalna transfera i dogoditi i da i ćemo sledeće sezone gledati nikad jači Chelsea.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.