Depay bi mogao stopama Wijnalduma: Velikan Serije A nudi bolje uslove i otima Holanđanina Barceloni

Barcelona je klub koji bi trebao ovo ljeto da pretrpi velike promjene, ono što je za klub najbitnije jeste da je ostao  Ronald Koeman i sada može da se posveti prelaznom roku.


Uprava je već angažovala dva pojačanja za predstojeću sezonu i to dva igrača Manchester Cityja, jedan je Sergio Aguero dok je drugi Eric Garcija, i jedan i drugi dolaze na Nou Camp kao slobodni igrači. 

Imao je Koeman još jednog igrača kojeg je trebao dovesti besplatno, ali u zadnji tren se pojavio PSG i bukvalno ga oteo, a radi se o Georginio Wijnaldumu. PSG je ponudio puno bolje uslove i Holanđanin je ipak izdao Koemana i otišao za novcem, iako još nema zvanične potvrde Holanđanin bi trebao zarađivati duplo više nego koliko bi zarađivao u Barceloni.



Nakon Wijnalduma, Koeman se susreće sa još jednim problemom, riječ je o Memphis Depayu koji je takođe veoma blizu Nou Campa, ali izgleda da Allegri želi da pokvari posao. Depay će takođe napustiti Lyon kao slobodan igrač i da li to Koeman gubi još jednog svog sunarodnika.

Prema pisanju Mundo Deportiva, Barcelona bi mogla da ostane i bez Holanđanina. Juventus je spreman da dovede Depaya i spreman je da mu ponudi platu za 3 miliona veću nego što nude Katalonci. Depay trenutno u Lyonu ima 2.3 miliona po sezoni, a prema ranijim informacijama on je sa Barcelonom dogovorio i za manja primanja nego u francuskom klubu.



Da li će Barcelona ostati bez još jednog gotovo viđenog pojačanja, ostaje da sačekamo. Depay će nastupati za reprezentaciju Holandije na predstojećem Europskom prvenstvu na kome će pokušati da vrati Holanđane na vrh kontinentalnog fudbala i vjerovatno nakon Eura odlučiti gdje će nastaviti sezonu. 

Navodno, Barcelona je kao odgovor na Juventusovu ponudu, ponudila Depayu godinu dana duži ugovor.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.