Mundo Deportivo piše: PSG se ne šali - Svim silama su krenuli po prvu zvijezdu planete

PSG večeras očekuje polufinalni meč Lige prvaka, finale pre finala što bi se reklo, jer je protivnik Manchester City. 


I dok to očekuje trenera i igrače, uprava svim silama pokušava da završi jedan od najzvučniji transfera.

"Ponuda za Messija. Ofanziva PSG-a", jutros je osvanulo u španskim novinama Mundo Deportivo. Prema tome sve je jasno, čelnici PSG-a daju sve od sebe da sledeće sezone na "Parku Prinčeva" vide najboljeg igrača današnjice. 



To svakako neće biti ni malo lako, ali uprava će pokušati na sve načine da pridobiju Messija. Argentinskom napadaču ugovor sa Barcelonom ističe na kraju ove sezone, a cilj Laporta je pokušati na sve načine da zadrži najboljeg igrača današnjice po mnogima. 

PSG je već ponudio Messiju ugovor na dvije godine uz opciju produženja ugovora na još godinu dana, navodi brazilski novinar Marcelo Bechler, koji je prvi najavio odlazak Neymara iz Barcelone u PSG. Za TNT Sports Brasil je rekao da PSG želi iskoristiti to što će Messi na kraju sezone biti slobodan igrač.



A PSG je sigurno jedini klub koji u ovo vrijeme finansijske krize Messiju može ponuditi ono što ni jedan drugi klub ne može. Detalji ugovora, koliko će zarađivati Messi, nisu poznati ali sigurno da je u pitanju veliki novac koji samo PSG može ponuditi. 

Navodno Messi ništa nije komentarisao jer se želi fokusirati na preostale utakmice Barcelone s kojom se bori za titulu LaLige.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.