Legenda Intera i Italije ponovo u centru pažnje: UEFA nije potrebna najvećima, Superlige će biti

Još se ne stišava priča oko Superlige koja bar za sada nije ugledala svijetlo dana. 


Veliki broj bivših i sadašnjih fudbalera su jasno dali negativan stav o osnivanju Superlige, čiji je glavni pokretač Florentino Perez. 

Međutim, nekadašnji as Juventusa, Lazia, Intera pa i reprezentacije Italije je za formiranje pomenutog takmičenja. U pitanju je legenda Christian Vieri koji je dao svoj jasan stav o Superligi. "Mislim da će se Superliga održati, ali ne danas, već u budućnosti", počeo je Vieri i dodaje:



"Klubovi su napravili velike greške u komunikaciji, ali Florentino Perez nije glup, zna šta hoće, čak i ako postoje nesuglasice između klubova. Veliki timovi jednostavno ne žele da neko drugi kontroliše njihov novac, to je sve. Najvećim klubovima na svetu nije potrebna UEFA da bi im vodila poslovanje", bio je jasan Vieri.

Vieri skreće pažnju na još jedan detalj koji mu smeta da povjeruje u iskrenost namjera UEFA da joj je u obračunu sa 12 klubova jedino stalo do fudbala. "Svake dve godine neko iz FIFA ili UEFA bude uhapšen. To nisam ja rekao, već o tome pišu sve novine", zaključio je Vieri.



Legendarni napadač je u svojoj karijeri odigrao 475 utakmica i pri tome postigao 236 golova, dok je za reprezentaciju Italije odigrao 49 utakmica i postigao 23 gola. A najdublji trag je ostavio u milanskom Interu gdje je proveo 6 godina.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.