Zvjezda Real Madrida na izlaznim vratima: Svoju priliku čekaju dva velikana Premier lige

Real Madrid se suočava sa velikim problemima od kako je prvi čovjek Florentino Perez bio glavni pokretač za osnivanje Superlige.


Taj projekt Superlige je propao svega za 48 sati, ali Zidanea to ne treba da brine nego kako će sačuvati neke igrače i pojačati se novima velikim imenima.

Naime, Sergio Ramos je jedan od igrača koji će najvjerovatnije napustiti klub kao slobodan igrač. Njemu ugovor ističe na ljeto i još nema nikakvih naznaka oko produženja. Navodno se pojavilo još jedno ime iz odbrane koje neće produžiti svoj boravak u Realu. 



Defanzivac Raphael Varane ima ugovor još godinu dana i ukoliko ga ne produži sad do ljeta, Real će se vjerovatno odlučiti na prodaju kako bi zaradio nešto. U suprotnom on bi sledeće sezone napustio klub kao slobodan igrač. Prvi u redu čekanja su dva velikana iz Premier lige, Chelsea i Manchester United. 

Navodno Chelsea je spreman da izdvoji 70 miliona eura za francuskog reprezentativca. Sa druge strane United odavno prati Varanea jer im je potreban još jedan kvalitetan defanzivac. Nije poznato koliko bi novca izdvojili za Varanea, a što bi zadovoljilo upravu Reala da ga pusti.



Navodno je i PSG bio zainteresovan za njegove usluge, ali Varane je izjavio da bi se radije zaigrao u Premier ligi. Sa tim je odmah odbacio mogućnost prelaska u Ligue 1. Ove sezone Varane je sakupio 38 utakmica i postigao skromna 2 gola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.