Guardiola se uključio u dovođenje `novog Pogbe`: Chelsea, Liverpool i United dobili konkurenciju

Manchester City se prema poslednjim informacijam priključio svojim velikim rivalima sa ostrva oko još jednog transfera. 


Zajedno s ostalim vrhunskim premijerligaškim klubovima, Manchester City navodno zainteresovan za dovođenje 18-godišnjeg igrača Ajaxa koji je jedan od nosioca igre svog kluba i koji je svojim igrama itekako skrenuo pažnju na sebe. 

Smatra se da je Ryan Gravenberch Ajaxova zvijezda u usponu, koja je prošlog ljeta potpisala novi ugovor s klubom i koji bi obzirom na trenutno stanje na tržištu mogao vrijediti oko 30 miliona eura. Nizozemski reprezentativac glavni je oslonac prve ekipe Ajaxa, skupivši preko pedeset nastupa za klub. 



Ove sezone započeo je trideset i sedam utakmica (uključujući Ligu prvaka i Europsku ligu), ostvarivši šest asistencija uz četiri gola. Guardiola ga u Cityju vidi kao idealnu zamjenu za Fernandinha, kojem ugovor ističe na kraju ove sezone. 

Međutim, i Jurgen Klopp je itekako zainteresovan za Gravenberch jer u njemu vidi zamjenu za Wijnalduma koji će napustiti redove Liverpoola već na ljeto. 

U igri je naravno i Chelsea i Manchester United koji sigurno neće lako odustati od ovog igrača te je sigurno da nas očekuje itekako zanimljiv prelazni rok kada je riječ o mladoj zvijezdi Ajaxa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.