Gdje je danas čovjek koji je trebao nadmašiti i moćnog Seedorfa: Od debija za Ajax do amatera

Svi se vrlo dobro sjećamo sjajnog holandskog reprezentativca Clarenca Seedrofa koji je sigurno obilježio jednu eru i ostavio dubok trag kao jedan od požrtvovanijih veznjaka.


U proteklih nekoliko decenija bi se mogao svrstati među najbolje holandske igrače koji je tokom svoje karijere osvojio gotovo sve što se može osvojiti. 

Clarensa Seedrofa najviše pamtimo po partijama u dresu italijasnkog velikana u to vrijeme, AC Milana, ali i po Ajaxu u kojem je skrenuo pažnju na sebe i na osnovu kojeg je kasnije tokom karijere obukao dres i Real Madrida i Intera iz Milana. 



Seedorf je napustio Ajax u ljeto 1995. godine i nakon toga je otišao u Sampdoriju u kojoj se nije dugo zadržao već je nakon svega godinu dana potpisao za Real Madrid. Ubrzo nakon tih dogadjaja u Ajaxu se ponovo pojavio jedan Seedorf. 

Riječ je o njegovom rođaku, Stefano Seedorfu koji je igrao na istoj poziciji kao onaj poznatiji Seedorf iz familije. Naime, Stefanu se predviđala velika karijera i nije manjkalo onih koji su tvrdili da posjeduje kvalitete kojima bi mogao čak i nadmašiti popularnog Clarensa. 



Međutim od toga svega nije bilo ništa. Stefano Seedrof je debitovao za Ajax 2001. godine kada se pridružio iz omladinskog pogona. U prvoj sezoni odigrao je samo jednu utakmicu, a u narednoj je skupio svega šest nastupa i bilo je jasno da njega nema mjesta u ekipi Ajaxa kojeg su tada predvodili Zlatan Ibrahimović i Jari Litmanen. 

Nakon Ajaxa svoju sreću je potražio u Bredi gdje mu je bila dosta manja konkurencija u igračkom kadru i gdje je naredne tri sezone pokušavao da skrene pažnju na sebe i ostvari neki značajniji transfer. Do transfera je došlo, ali ne do onog kakav je on očekivao. Nakon Brede potpisivao je redom za Apoel Limasol, Groninge, Den Bosch, Monzu, brazilski Alecrim. 


Prije par godina je nastupao čak i za amaterski tim Ajaxa nakon čega je završio karijeru. Nakon toga je ponovo pokušao da oživi karijeru kada se aktivirao iz penzije i nastupao za holandski Hellas Sport, ali ni tu nije uspio u namjerama te se nakon toga i konačno penzionisao i odustao od pokušaja da opravda neka davna očekivanja.

Danas Stefano Seedorf radi kao fitnes trener i moglo bi se reći da je najbliži bio uspjehu svog rođaka u samom početku kada je nastupao za Ajax i kada su postojale samo špekulacije šta bi bilo kad bi bilo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.