Raiola se oglasio: Haaland neće u United i Bayern - Samo 2 kluba su u igri, i to uz posebne uslove

Mnogi velikani ga već žele vidjeti u svojim redovima i slobodno se može reći kako će za Dortmund da bude nemoguća misija da zadrže sjajnog Norvežanina.


Erling Haaland po svemu sudeći napušta redove Dortmunda i od narednog ljeta će imati novi klub i trenutno je samo pitanje koji će to veliki klub da bude.

Prema pisanjima vodećih svjetskih medija među kojima je i španski Mundodeportivo došlo se do veoma zanimljivih informacija. Haalandov menadžer Mino Raiola je obećao Thomasu Tuchelu da će Haalanda dobiti za 150 miliona eura u Chelseaju, ali u slučaju da Plavci izbore Ligu prvaka naredne sezone. 



U protivnom, Haaland će put Nou Campa i redova Barcelone, ali tu je samo pitanje koliko bi Barcelona odmah ovo ljeto finansijski mogla parirati Haalandu obzirom da su trenutno u fazi finansijskog oporavka. 

Raiola je izjavio da se isključuje mogućnost transfera u Manchester United i Bayern, te da su Chelsea i Barcelona u ovom trenutku dvije jedine opcije za fenomenalnog Norvežanina i njegov nastavak karijere.



Ako bi Haaland kojim slučajem završio u Barceloni, a recimo Kylan Mbappe u Real Madridu, što se također špekuliše, onda bi nakon Ronalda i Messija, Real i Barcelona dobili još jedan okršaj dvojice sjajnih fudbalera, koji će sigurno obilježiti naredne godine u svijetu fudbala.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.