Prije 2 godine otvoren je najmoderniji stadion na Balkanu: Vrhunski projekat sa velikom manom

Zaista impozantno zdanje kada je riječ o jednom stadionu, pogotovo ako uzmemo u obzir da se radi o stadionu sagrađenom na Balkanu.


Air Albania stadion u Tirani je trenutno najmodreniji na Balkanu, međutim zdanje koje je koštalo 85 miliona eura ima jednu ogromnu manu. 

Mana je otkrivena nekoliko sedmica uoči kvalifikacione utakmice za Svjetskog prvenstvo između Albanije i Engleske. Naime, stanje terena koji je koštao nekoliko stotina hiljada se znatno pogoršalo i to što ne dobija dovoljno sunčeve svjetlosti. 



Arhitekte prilikom projektovanja i izgradnje nisu uopšte vodili računa o dotoku svjetlosti jer je jedan dio terena stalno u sjeni. Već su postavljena posebna svjetla kako bi se šteta smanjila što je moguće više te da teren bude spreman za meč sa Engleskom. 

Bilo kako bilo, ovo predstavlja i problem za organizatore na duži period pogotovo jer je UEFA odlučila da Air Albanija bude domaćin premijernog finala Konferencijske lige.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.