Stigao plan kako sačuvati Seriju A od prekida: Igrači već jednom odbili, ali drugog rješenja nema

Vema teška situacija je širom čitave planete kada je riječ o sportu, ali čini se kako je u Italiji i pogotovo Seriji A situacija takva da i čelnici žele da poduzmu neophodne mjere zaštite.


U Seriji A je sve veći broj zaražnih fudbalera i rukovodstvo takmičenja ima novu ideju kako spriječiti eventualni kolaps. 

Da bi se izbjegao krah sistema neophono je nastaviti igrati, pa se razmišlja o kreiranju "balona slično kao NBA ligi koja je uspješno končana. Svi bi timovi otišli u karantin, testirali bi se svako četiri dana, a izlazili bi samo kada bi igrali utakmice, na taj način bi se izbjegle nove zaraze. 



Međutim, problem je što su igrači protiv takvog prijedloga. "Balon" su odbili u maju. Klubovi ih podržavaju, ali su svjesni da se takmičenje mora nastaviti. Ipak, kako klubovi ne žele da rizikiju nove zaraze, posebno najboljih i najvažnijih igrača zatvarenje u balon se čini kao neminovnost.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.