Koeman se konačno oglasio o Suarezu: Reako sam mu sve, on je to teško doživio i odlučio da ode

Svima je dobro poznato da je Barcelona proteklog ljeta ostala bez nekoliko svojih igrača među kojima je bio i sjajni Urugvajac, Luis Suarez.


Mnogo bure donio je odlazak Luisa Suareza iz Barcelone i nekoliko sedmica je pažnja bila itekako usmjerena ka njemu i Koemanu i njihovom odnosu. 

Suarez je uputio žestoke kritike na račun Katalonaca, a sada se oglasio i trener Ronald Koeman koji je jasno kazao da on nije imao problema sa Urugvajcem, te da je to bila odluka Uprave kluba. 



“Nisam imao problema sa Upravom, ali klub je odlučio da podmladi ekipu. Rekao sam mu kakvi su klupski planovi, on je to teško doživio. Rekao sam mu da mu minutaža nije garantirana, ali da može ostati. Odlučio je da ide“, priča Koeman. 

Govorio je o mladim igračima. “Fati ima 17 godina, Pedri 17, Araujo 21, Destu 19. To su naši igrači za budućnost“. Tugu zbog odlaska Suareza iskazao je i Lionel Messi, no u Barci nisu odlučili da mijenjaju svoju odluku.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.