24 minute za prvi tim su dovoljne da se plati 37 miliona: United zna kako se radi sa tinejdžerima

Najveći utisak koji je United ostavio ovog prelaznog roka jeste to da nisu u mogućnosti velike zvijezde pridobiju na svoju stranu i da zaigraju na Old Trafford-u. 


Tako su pokušali da dovedu Sancho-a iz Dortmunda ali se to nije desilo iako se cijelo ljeto pričalo samo o tome i o njegovom transferu u United. 

Kao što znao prelazni rok je završio, a Ole je tek u zadnjem danu doveo par pojačanja da pokuša sačuvati svoje mjesto trenera Manchester United-a ove sezone. Došli u Cavani, Pellistri, Telles i Diallo koji će se pridružiti Unitedu tek u januaru, kao i od ranije de Beek koji je već i debitovao. 



Nije mnogo novca potrošio Ole, ali ono što trenutno sve zanima jeste cifra od nevjerovatnih 37 miliona funti tinedžera koji je prošle sezone odigrao samo 24 minute za prvi tim. Doduše na svom debitantskom nastupu je postigao gol i tako postao najblađi debitant koji je postigao gol u Seriji A, a ove sezone još nije ni minute odigrao u dresu Atalante. 

Skauti Uniteda su jedni od najboljih skauta na svijetu i nema sumnje da se radi o velikom talentu i velikoj zvijezdi u budućnosti. Diallo ima svega 18 godina, do januara će ostati u Atalanti a onda najvjerovatnije da će se pridružiti saigračima na Old Trafford-u. 



Diallo je veoma brz, lijevak je po prirodi ali se dosta služi i desnom nogom zato je nezgodan za protivničke odbrane. Ostaje nam da vidimo da li su skauti i sa ovim tinejdžerom pogodili i United dobio buduću zvijezdu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.