Oglasio se Arteta i sve objasnio: Dosta toga se vuče već 8 godina, pokušavao sam, ali sam je kriv

Vijest koja se poprilično brzo proširila planetom, ali reklo bi se da je malo koga ostavila iznenađenim.


Mesut Ozil oglasio se jučer nakon što ga je menadžer Mikel Arteta precrtao iz svojih planova za ovu sezonu i rekao stvari po kojima ga u Arsenalu nisu htjeli shvatiti na pravi način.

Njemački fudbaler je objavio poruku na društvenim mrežama u kojoj tvrdi da mu ne dozvoljavaju da igra za Arsenal, tim koji voli i u kojem uživa, te da se on maksimalno trudi na treninzima. 



Nakon svega menadžer Mikel Arteta je javno odlučio da kaže šta se dešava sa Ozilom i poručio mu je da samo sebe može kriviti za sve. "To što se dešava sa njim nije ništa novo. Atmosfera koja je oko njega otkako sam došao ovdje je poprilično teška. Dosta toga se vuče već osam godina", rekao je Arteta i nastavio je: 

"Želio sam najbolje za Mesuta i dosta puta smo bili blizu da se zbližimo, ali sve se vraćalo na staro kada bih ga morao izostaviti iz ekipe. Nema to nikakve veze sa ponašanjem ili sa smanjenjem plate o čemu se piše. To nije istina."



"Unajmljen sam kao menadžer da pobjeđujem i da donosim najbolje odluke za klub. Mesut je imao svoju šansu kao i drugi, ali ja gledam svakodnevno šta igrač može da donese timu. Neću se kriti iza kluba ili vlasnika. Ja sam donio odluku da ne bude u timu i savjest mi je čista."

"Žao mi je što sam igrače morao izostaviti iz tima, ali svakoga mogu pogledati u oči. Od samog početka sam prema svima bio otvoren", poručio je Arteta. Ozil nije prijavljen ni za evropske utakmice i vjerovatno je njemački fudbaler odigrao svoje u Arsenalu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.