Španski list prenosi: Van Dijk je najveći favorit, ali ipak Messi dobija Zlatnu loptu

Priblizavamo se sve vise izboru za Zlatnu loptu a sudeci prema poslednjim informacijama reklo bi se da je vec uveliko poznato ko ce da je i dobije.


Krajem svake godine 'France Football' organizuje svečanu ceremoniju dodjele Zlatne lopte, koja važi za najprestižniju nagradu u svijetu fudbala, a kao najveći favorit za osvajanje figurira Virgil van Dijk kako prenosi sportsport.ba

Štoper Liverpoola iza sebe ima fenomenalnu sezonu koju je krunisao i osvajanjem Lige šampiona, no ako je vjerovati onome što pišu španski mediji, konkretno Mundo Deportivo, nagrada ipak ide na - Camp Nou.

List koji je tradicionalno blizak Barceloni navodi da bi nagradu trebao osvojiti Lionel Messi, kojem će to, ukoliko se obistine pisanja ovog lista, biti rekordna šesta Zlatna lopta u kolekciji. "Osvajač Zlatne lopte za 2019. na sastanku je saznao da je on taj. Imao je priliku i osobno dirati Ballon D'Or koji će mu službeno biti uručen na svečanosti u Parizu idućeg ponedjeljka", navodi isti izvor.

Osim Messija i Van Dijka, u konkurenciji za prestižnu nagradu je i Cristiano Ronaldo koji je sigurno i najveci rival sjajnom Argentincu u trci oko broja nagrada ovog tipa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.