Nema Ibrahimovića ni u Interu, ni Napoliju - Odlazi iz Galaxija, ali ne u Seriju A

Sve izvjesnije je da velikan fudbala napusta svoj trenutni klub i nastavlja karijeru u nekoj novoj sredini, ali cini se da to nece biti klubovi koje mnogi ocekuju.


Legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović sve je bliže odlasku iz LA Galaxyja. Iako već u poznim igračkim godinama, Ibrahimović je partijama u MLS ligi pokazao kako još nije za 'staro gvožđe', pa stoga i ne iznenađuje kako dobija sve veći broj ponuda.
Najprije se špekulisalo kako će se Ibrahimović najvjerovatnije vratiti u Serie A, gdje ga žele Napoli i Inter, a spisku zainteresovanih klubova sada se priključio i - Flamengo.

Najpopularniji brazilski klub posljednjih godina ostvaruje vrlo dobre rezultate, plod je to, prije svega, i velikog ulaganja u pojačanja kao što su Diego Alves, Rafinha, Filipe Luis... U klubu su spremni i da otkupe od Intera sjajnog Gabigola, ali i da dovedu Ibrahimovića, što bi svakako bilo šlag na startu. 

"Flamengo ima taj novac i može da dovede Zlatana ako ga nagovori", pišu strani mediji. Ibrahimovićev ugovor s LA Galaxyjem ističe 31. decembra, pa će u nadolazećem periodu svakako biti zanimljivo za vidjeti što će sjajni napadač na kraju odlučiti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.