Balotelli možda već na zimu mjenja klub - Mnogo je interesanata, ali Toronto FC je glavni favorit

Cesto problematicni Balotelli ponovo ne uspijeva da se zadrzi u jednom klubu i sve vece su sanse da ce ponovo da mijenja sredinu, ovaj put ce to mozda biti i sasvim novi kontinent.


Nakon što je odradio suspenziju, koja je prenijeta iz Ligue 1, Balotelli je počeo igrati za Bresciju. Nije bio pretjerano efikasan, ali se činilo da uživa u svom novom klubu.

Ipak, nakon utakmice sa Veronom i rasističkog vrijeđanja od strane navijača tog kluba sve je krenulo nizbrdo za italijanskog napadača. Nervozni Balotelli se prošle sedmice sukobio sa trenerom, odstranjen je sa treninga, a predsjednik Brescije je otkrio da Mario više nije sretan.

Već su se pojavile informacije da bi Balotelli na zimu mogao napustiti Bresciju. Puno je opcija o kojma se špekuliše, pominje se čak i Kina, ali i Flamengo koji je se sa Balotellijem povezivao i na ljeto.

Jedna od opcija je navodno i MLS, a sada su se pojavile tvrdnje da je Toronto FC trenutno favorit za Balotellijev transfer. Da li će Balotelli ipak ostati u Bresciji ili će, i gdje će, otići - ostaje da se vidi. Inače, Balotelli je sa Brescijom ljetos potpisao ugovor do 2022. godine.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.