Simeone potpuno jasan pred Juventus: "Ronaldo je izvanredan, ali mi smo došli da igramo protiv Juvea"

Diego Simeone je ponovo u centru pažnje pred meč njegove ekipe protiv Juventusa. Iako svi očekuju borbu protiv izvanrednog Ronalda, Simeone je ipak nešto drugačijeg mišljenja. 


Trener gostiju, Diego Simeone je govorio uoči ovog meča i dotakao se svog protivnika, ali i Cristiana Ronalda.

Portugalac je do sada odigrao 32 utakmice protiv Atletica i direktno je učestvovao u 33 gola koje je ovaj tim primio u tim utakmicama, ali Simeone i pored toga što je pohvalio Ronalda, smatra da njegov tim ne igra samo protiv jednog igrača. "Cristiano Ronaldo je prvak i ne možemo ništa reći.

On je broj jedan, izvanredan i uvijek čini razliku.", rekao je Simeone, pa nastavio: "Ipak, mislim da to nije duel Ronalda protiv Atletica, jer smo došli da igramo protiv Juvea." "Imamo način rada, razmišljamo o sutrašnjoj utakmici i tada postoji puno rezultata koji mogu stvoriti zadovoljstvo ili ne" 

"Tada ćemo pogledati utakmicu koja preostaje. Protivnik je jak, s moćnom ekipom i trenerom vrlo jakog stila koji to prenosi u Juventus.", dodao je Simeone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.