Uskoro i zvanično: Sarri dovodi starog prijatelja u Chelsea - Poznat i datum debitovanja

Uskoro i zvanično: Chelsea dovodi sjajnog Argentinca na Stamford Bridge - Maurizio Sarri dovodi starog dobrog prijatelja u klub!


Argentinski napadač Gonzalo Higuain ovog vikenda će doputovati u London kako bi prošao ljekarske preglede i zvanično postao novi igrač Chelseaja.
Higuain je ljetos stigao na San Siro na posudbu iz Juventusa koju je Milan trebao platiti 18 miliona eura uz opciju da na kraju sezone otkupe njegov ugovor za još 36 miliona eura. Međutim, sve to pada u vodu nakon što je Higuain izrazio želju da ponovo promijeni sredinu.



I iskreno je priznao da jednostavno ne može odbiti ponudu iz Londona. Italijanski mediji sinoć su objavili da su Chelsea, Juventus i Milan postigli dogovor od Higuaina i da će on sigurno karijeru nastaviti na Stamford Bridgeu.

Mirror je jutros objavio da će Gonzalo Higuain danas ili sutra doputovati u London da odradi ljekarske preglede nakon čega će zvanično biti u Chelseaju na posudbi do kraja ove sezone.



Navodno, Higuain će u ponedjeljak biti predstavljen kao novo pojačanje Plavaca i već bi u četvrtak trebao debitovati za novi klub. Tada će Chelsea pred svojim navijačima igrati protiv Tottenhama revanš utakmicu polufinala engleskog Liga kupa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.