Top 10: Nekada smo mislili da će biti najbolji na svijetu, a danas smo ih potpuno zaboravili

Sve češće se srećemo sa fudbalerima koji danas obećavaju, a sutra su već na dnu ali u njih desetoricu su se milioni kleli da bi oni završili na samom dnu!


Često se u prošlosti dešavalo da igrači koji su bili viđeni kao buduće zvijezde svjetskog fudbala, jednostavno nestanu sa scene. Povrede, pogrešan izbor sredine, ali i loš način života uglavnom su bili razlozi zašto su neki veliki talenti u tišini nestajali sa fudbalskih terena.
Potencijal koji su pokazivali u tinejdžerskim godinama, većini je obezbijedio finansijski unosne transfere, ali bi se tim momcima ubrzo gubio svaki trag, dok su njihovi klubovi čupali kosu, zbog velikog obeštećenja koje su izdvojili za dovođenje ovih momaka.Ovo je lista od 10 fudbalera koji su glavna asocijacija za nedovoljno iskorišten talent. 



Denilson koji je imao fantastičan dribling ,brzinu i probojnost po lijevom boku, je bio velika nada brazilskog fudbala. Prešao je iz Sao Paula u Betis za 27 miliona eura. Igrao je na dva finala svjetskog kupa, od kojih je jedan osvojio i to 2002 godine. U Betisu je bio glavni igrač, očekivali su svi u klubu da će ih Denilson povesti ka tituli prvaka španije.

7 godina je proveo u Betisu, međutim njegove partije su bile ispod prosjeka. U globalu je imao dobru karijeru, ali nikada nije dosegnuo ono što je stvarno mogao. 9. Alvaro Recoba Još jedan igrač je bio sličan Denilsonu. U pitanju je Alvaro Revoba.



Imao je dobru karijeru, proveo je u Interu 10 godina. Prve dvije sezone je igrao fantastično, da bi poslije toga opao, sa bljeskom u pojedinim trenucima. Imao je ubitačnu ljevicu i razoran šut. Mnogi kažu da je imao Zanettijev mentalitet bio bi najbolji igrač na svijetu.

Joe Cole je imao bolju karijeru nego dvojica gore navedenih. Ogroman talent engleskog fudbala, je ponikao u West Hamovoj akademiji. Bio je najtaraženiji igrač na svijetu. Prelazi u bogati Chelsea 2003 za 15 miliona funti. Najbolje partije je pružao u početku karijere u Chelseaju, kad je trener bio Mourinho.

Posle toga je stao, i uglavnom je ulazio sa klupe. Ostaće upamćen kao velika nada engleskog fudbala. Igrač koji je sa 18 godina. proglašen za nasljednika velikog Pelea, jer je igrajući za Santos mnogo podsjećao na njega. Činivši čuda u Santosu, koji je vladao Brazilom, cijela evropa ga je tražila. U ljeto 2005. prelazi u Real Madrid za 27 miliona eura.


Ipak žestoka konkurencija u vidu Raula, Ronalda i Owena, ga je uništila. Bio je jedan od igrača koji su prelaskom u veliki klub izgubili kompas. Iako je igrao za velika imena, poput Reala, Milana i Manchester Cityja, nikad nije dosegnuo ono što je stvarno mogao.

Kad se sad pred kraj njegove karijere, pogleda poređenje sa idolom Peleom, djeluje zaista smiješno. 6. Anthony Le Tallec Igrač koji je početkom 21. vijeka bio jedan od najvećih talenata tadašnjeg svjetskog i evropskog prvaka Francuske. Karijeru počeo je u Le Havreu, gdje je pružao sjajne partije, potom slijedi prelazak u Liverpool.

Nije se uspio privići na engleski stil igre, čak 7 godina proveo je na pozajmicama. Poslije toga vraća se u Francusku gdje nikako nije mogao da se vrati u staru formu. 5. Gianluigi Lentini Vezista koji je početkom 90-ih goina prošlog vijeka pomutio razum mnogim klubovima u Italiji.

Odlične partije koje je pružao u dresu Torina, su ga preporučile Milanu. Silvio Berlusconi je platio 13 miliona funti što je tada bio rekord. U Milanu koji je tada imao pravi dream team, očekivalo se mnogo od Lentinija.


U prvoj sezoni je opravdao ulogu, vodivši svoj tim do skudeta i finala lige šampiona. Poslije te sezone, Lentini doživljava saobraćajnu nesreću, iz koje izlazi sa frakturom lobanje i povrede očne duplje. Oporavak je trajao godinu dana i Lentini je uspio da se vrati na teren, ali nije bio ni sjenka onog igrača koji je žario i palio terenima u Italiji.

4. Freddy Adu Ovaj momak je sa 14 godina. proglašen za buduću zvezdu svjetskog fudbala. Za reprezentaciju SAD-a debitovao je sa 15 godina. Ogroman talenat koji je imao preporučili su ga Benfici.

Međutim čak 6 godina se vukao po pozajmicama, na kojima nije uspeo da se nametne prvom timu Benfice. Polako je počela da mu opada medijska pažnja, ali i njegovo samopouzdanje na terenu. 3. Adriano Nakon obećavajućih partija za Flamengo, Adriana kupuje Inter. Odmah ga šalju na dvogodišnju pozjmicu u Parmu.

U Parmi je prosto eksplodirao. Vraća se u Inter, gdje počinje da dominira u napadu, i postaje jedan od najboljih igrača na svijetu. Međutim slava mu udara u glavu, i počinje da izlazi po noćnim klubovima. Poslije epizode u Interu, vraća se u Brazil da oživi svoju karijeru.


Tamo nastavlja po starom. Od momka koji je puno obećavao postao je čovjek koji se liječi od alkohola. 2. Ricardo Quaresma Karijeru je počeo u Sportingu iz Lisabona, gdje je svojim odličnim driblingom i vještinama skrenuo pažnju. Prelazi u redove Barcelone. Poslije samo jedne sezone vraća se u Portugal, tačnije Porto.

U Portu doživljava procvat i pruža fantastične partije. Ubrzo slijedi poziv Intera, što će se ispostaviti biti njegova najveća greška u karijeri. Nije uspio da se nametne Mourinhovom stilu igre.

Poslije prelazi na pozajmicu u Chelsea gde je odigrao samo 4 utakmice, a potom u Bešiktaš, ali na terenu nije bio ni sjenka nekadašnjeg igrača. 1. Sebastian Deisler Sebastian Deisler početkom 21. vijeka je bio igrač u koga je Njemačka polagala veliku budućnost.

Vjerovali su da može da postane najbolji igrač Njemačke svih vremena, i igrač koji će im donijeti titulu svjetskog prvaka. Ponikao je u Borussiji Monchengladbach, a zatim se u dresu Berlinske Herthe domogao dresa Njemačke, i transfera u Bayern. Krasila ga je odlična tehnika kao i preglednost igre.


Povreda koljena u samom početku u dresu Bayerna, ga je odvojila sa terena nekoliko mjeseci. Ubrzo po povratku na teren, obnovio je povredu i vše nije ličio na sebe. Na terenu više nije djelovao tako sigurno, izgubio je samopouzdanje, što je dovelo do pada u depresiju, zbog čega je prekinuo igračku karijeru u 27-oj godini života.

U Bayernu je za 5 godina odigrao samo 62 nastupa, a u Njemačkoj 36, i uglavnom je igrao u kvalifikacijama, pošto je velika takmičenja propuštao zbog povreda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.