Španci prenose: Chelsea ostaje bez jednog od najboljih - Nezadovoljna zvijezda odlazi u januaru

Chelsea je nanio prvi poraz u sezoni dosada nepobjedivom Manchester Cityju i pokazao da i od najboljih postoje bolji!


Nakon što su savladali aktuelnog prvaka Manchester City (2:0) u derbiju 16. kola Premiershipa, fudbaleri Chelseaja, nakratko su mogli uživati u novim bodovima.
Prije nego se okrenu susretu Evropske lige sljedeće sedmice i novim izazovima u prvenstvu. Popularni 'Bluesi' su trenutno na četvrtom mjestu tabele s 34 boda, odnosno 8 manje od vodećeg Liverpoola.



Ekipa Maurizija Sarrija odigrala je taktički gotovo savršenu utakmicu protiv stroja Pepa Guardiole, a talijanski strateg se za ovu utakmicu odlučio igrati sa Edenom Hazardom na mjestu centralne špice, odnosno takozvane 'lažne devetke'.

Umjesto Belgijanca kasnije je ušao Olivier Giroud, a njihov drugi izvorni napadač po vokaciji, Alvaro Morata nije ni bio u sastavu. Španac je već neko vrijeme nezadovoljan u Londonu u jednom od najboljih timova...



A to nezadovoljstvo počelo je još za vrijeme Antonija Contea te se nastavilo dolaskom donedavnog trenera Napolija. Kako prenosi španski medij Tiempo de Juego, londonski klub je odlučio riješiti se usluga 26-godišnjeg igrača.

Igrač će – prenose Španci – već u januaru otići iz Chelseaja, a navode i kako je ovo bila odluka kluba, a ne Maurizija Sarrija, jer je igrač ipak zabio pristojnih 5 pogodaka u prvenstvu, iako nije prva napadačka opcija, pored Oliviera Girouda.

Zasad još ne pišu koja će biti sljedeća destinacija Morate, ali vrhunski klubovi su se već ranije raspitivali za njegove usluge, prvi među njima njegov bivši klub Juventus. Iako, tada Torinezi još nisu imali Cristiana Ronalda u svojim redovima...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.