Nevjerica u Bayernu: Trebao je biti nasljednik Robbena, a on najavio odlazak u penziju sa 22 godine

U jednoj od najtežih sezona za ekipu Bayern Munchena trener dobio još jednu lošu vijest - Pred navijačima je još teži period!


Nakon tri mjeseca izbivanja s travnjaka, mlada nadolazeća zvijezda francuskog fudbala i minhenskog Bayerna, vratio se takmičarskom fudbalu.
Nakon što je zaradio povredu gležnja u prvom poluvremenu utakmice kojom su otvarali Bundesligu protiv Hoffenheima, 22-godišnjak je morao napustiti igru. Bila je to već treća teža ozljeda Francuza otkad je u ljeto 2015. godine pristigao u redove njemačkog prvaka.



U januaru 2017. godine izostao je 2 mjeseca s terena zbog ligamenata koljena i rupture gležnja, dok je najgora bila – pored ove posljednje – ona u februaru ove godine zbog koje je Svjetsko prvenstvo u Rusiji morao gledati iz naslonjača.

Iako se činilo da su Bavarci - koji su ga prvotno doveli na posudbu, a potom i trajno potpisali za 20 miliona eura – napravili odličan posao, njegovi problemi s koljenom, gležnjevima te posljedično i mišićima, učinili su ga nedostupnim za brojne utakmice tokom sezone.



Njegova trenutna vrijednost, prema Transfermarktu, iznosi 50 miliona eura, a u intervjuu za francuski Telefoot, krilni igrač koji je predodređen od kluba za nasljednika Arjena Robbena, mogao bi uskoro prekinuti svoju fudbalsku karijeru.

 „Ne mogu prihvatiti još jednu operaciju. Što je previše, previše je. Vjerojatno onda mojim nogama nije suđeno da budu noge fudbalera. Ako se pokaže da je tako, nastavit ću živjeti neki drugi život, život anonimca“, rekao je Kingsley Coman.

Ali potom optimistično dodao: „Nadam se da još uvijek imam vremena za odigrati barem jedan ili dva Svjetska prvenstva. Svaki fudbaler na svijetu sanja o nastupu na Mundijalu“.


Prokomentarisao je i svog sunarodnjaka u redovima Bayerna, Francka Riberya. „Franck je legenda u Munchenu. On je francuska ikona i puno je napravio u svijetu fudbala.

A još uvijek radi jako dobro ovdje“, rekao ja Coman za 13 godina starijeg suigrača koji će završetkom ove sezone, uz Robbena, napustiti minhenski klub: „Ja imam maksimalno povjerenje u svoje suigrače i ovu ekipu. Kad smo svi na broju, mi smo jedan od najboljih klubova na svijetu“.
(Preuzeto sa Germanijak.hr)

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.