Mourinho ide svim silama po rekordno pojačanje - Sada mu samo Klopp može pomoći

Jose Mourinho je čovjek koji kako se čini u Manchester Unitedu može sve da radi i da mu bude to oprošteno, a sada umjesto da razigrava tim i smišlja taktiku on sprema pare za novi svjetski rekord! 


Izgleda da će Manchester United odobriti svjetski transfer rekord, ali prije toga Liverpool mora da odradi posao...
Izgleda da je Manchester United dobio odgovor. Naime, njihova ponuda od 90 miliona evra za Napolijevu zvijezdu je odbijena, ali bi za dvadesetak miliona više Napoli razmislio, pogotovo ako ostanu bez plasmana u top 16 Lige prvaka.



Naime, u tom slučaju bi De Laurentis bio otvoreniji za prodaju igrača, jer u prvenstvu to jeste u Seriji A teško da može da se juri za Juventusom, a dobio bi ogromni novac da pojača tim na ljeto i baci rukavicu prvaku.

Ancelotijev Napoli nije projekat od jedne sezone, plan je vrlo jasan, ovo je tranziciona godina, stvaranje tima koji će biti pojačan, ciljaju Cavanija, ali i još nekoliko igrača, osnovna Juventusova prednost je što ima dva tima, 20 vrhunskih igrača, to je bio problem Sariju, ali i Ancelotiju.



Koulibalyja bi teško nadoknadili, ali za svjetski rekord za štopere, svakako bi imali račun da ga prodaju, Maksimović potpisuje novi ugovor, imaju iskusnog Albiola, sigurno da bi mogli da dovedu još jednog kvalitetnog štopera i najmanje još par igrača svjetske klase.

Ciljaju i Chiesu iz Fiorentine, čime bi kompletirali napad, pa bi naredne sezone sa mnogo više šansi ušli u trku za toliko željeni treći "Scudetto". Sad je sve na Unitedu, ali i na njihovom najvećem rivalu Liverpulu, koji treba da pobijedi Napoli, izbaci ih iz Lige Prvaka, čime bi se vjerovatno otvorila vrata otvorila za rušenje svih rekorda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.