Najstručniji rekli svoje: Ma kakav Zidane - Otkriven prvi favorit za klupu Uniteda

Izašlo na vidjelo: Mourihno je konačno poslat na malo duži odmor a njegova zamjena postaje sve neizvjesnija, jedan je favorit za klupu Uniteda!


Ko će naslijediti Josea Mourinha na klupi Manchester Uniteda? Kandidata nema mnogo, ali su ozbiljni...
Ako pitate prosječnog poznavaoca fudbala, kao iz topa će vam odgovoriti Zinedine Zidane. Bilo bi logično - Mlad je, izuzetno uspješan i trofejan, ali i slobodan. Međutim, kladionice kažu da Zidane nije prvi favorit za klupu Uniteda.



Ta uloga pripada Laurentu Blancu, bivšem selektoru Francuske i treneru PSG-a, na kojeg je koeficijent samo 1,65! Otkako je Mourinho dobio otkaz, kladioničari su sve aktivniji u klađenju na novog menadžera Uniteda.

Od svih koji su tipovali u protekla dva sada, čak 65% ih se kladilo na Blanca. Koeficijent na Blanca je neposredno prije otkaza Mourinhu iznosio čak 10, a čemu toliko 'obaranje' kvote - to ne znaju obični smrtnici, već kladionice.



Zinedine Zidane je drugi favorit sa kvotom 6.00, a ista je i na Michaela Carricka koji je postavljen za privremenog trenera. Ko zna, ako zareda sa pobjedama, možda postane i dugoročno rješenje baš poput Solarija u Realu?

 Među kandidatima su i Mauricio Pochettino sa kvotom 8, te Leonardo Jardim sa kvotom 17, a ostaje da vidimo ko će da naslijedi jednog od najboljih trenera...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.