United se oglasio: Sudbina Mourinha je već poznata i zvanična - Epizoda završena

Situacija je kulminirala u Manchesteru. Stižu iznenadne, ali vrlo očekivane vijesti od strane uprave Manchester Uniteda.


Jose Mourinho više nije trener Manchester Uniteda. "Klub bi se želio zahvaljiti Joseu za njegov rad u manchester Unitedu i želimo mu uspjeh u budućnosti", objavio je klub na službenoj stranici.
Mourinho je preuzeo Manchester United u svibnju 2016. Prvu sezonu odradio je vrlo dobro, osvojivši tri trofeja, od kojih je najvrjedniji bio Europska liga, kojoj je pridodao engleski Liga kup i Superkup, dok je u prvenstvu završio na šestom mjestu, ali je izborio Ligu prvaka osvajanjem Europske lige. 



No, iduća sezona bila je porazna. Iako je u prvenstvu osvojio drugo mjesto, na kraju je imao 19 bodova manje od prvaka Cityja, a slabe rezultate ostvario je u svim ostalim natjecanjima u kojima je sudjelovao.

Nakon 17 ovosezonskih kola United se nalazi na šestom mjestu, s tek sedam prvenstvenih pobjeda i 11 bodova manje od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. U Liga kupu je ispao od drugoligaša Derbyja, a u Ligi prvaka je prošao u sljedeću fazu, unatoč lošim predstavama protiv Juventusa, Valencije i Young Boysa.


Otkaz je dobio nakon uvjerljivog poraza od Liverpoola (1:3) u najvećem engleskom derbiju. United je objavio kako će do kraja sezone klub voditi još neimenovani v.d. glavnog menadžera, a do ljeta bi se trebao imenovati stalni vođa vrele Manchesterove klupe.

Prema neslužbenim inforamcijama treninge će u sljedećih 48 sati voditi legendarni Michael Carrick, nakon čega će se izabrati tko će voditi klub do kraja aktualne sezone.

Tekst preuzet sa: germanijak.hr

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.