Guardiola će nadmašiti samog sebe - Plaća Španca čak 150 miliona

Manchester City ove godine brani titulu Premier Lige, a čini se za odbranu titule najjače lige će biti neophodna i pojačanja?!


Guardiola konačno odlučio, plaća klauzulu od 150 miliona! Bitka za prvu želju španskog stručnjaka je izgubljena, pa je donešena odluka da se za drugu plati koliko god da treba.
Želio je žarko Pep Guardiola da ojača redove svoje ekipe mladim Frenkiejem de Jongom iz Ajaxa. Ali ipak, kako sada stvari stoje, talentovani Holanđanin iz Ajaxa će u Paris Saint Germain za 75 miliona evra.



Cityju je izgleda dosadilo da gubi, sjetimo se da su ljetos u trci sa Chelseajem ispustili i Jorginha, pa su tako riješili da plate klauzulu za sjajnog vezistu madridskog Atletica. Naime, uprava "Građana" je spremna da plati 150 miliona evra.

Pare idu madridskom Atleticu za usluge španskog reprezentativca Saula Nigueza. "Jorgandžije" ne žele da ga prodaju, ali ukoliko City zaista pošalje pomenutu svotu na njihovu adresu, neće se mnogo pitati.



City će im vezati ruke i otvoriti sebi put ka pregovorima sa španskim vezistom i njegovim predstavnicima. Usled malog broja opcija u srcu veznog reda i sve većih problema sa povredama, Guardiola je riješio da narednog ljeta u svoje redove dovede provjerenog veznjaka.

Izbor je tako pao na Saula, sa kojim su već uspostavljeni kontakti. Saul će ipak biti tvrd orah, nedavno je potpisao novi, dugoročan ugovor sa njima i nije pokazao želju za odlaskom, ali se "Građani" nadaju da će mu promijeniti mišljenje kvalitetnom povišicom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.