Krenulo je: Guardiola ništa ne čeka - City konačno dobio prvo pojačanje

Manchester City ove godine ima velike apetite kao što smo mogli da vidimo, ali najveći (Liga Prvaka) zahtjeva pojačanja koje je City upravo dogovorio! 


Konačno se to i ozvaničilo - Manchester City je nakon dosta glasina i špekulacija konačno dobio prvo pojačanje, stiže narednog ljeta!
Manchester City je povezivan sa brojnim fudbalerima širom svijeta, a "Građani" uveliko traže odgovarajuća pojačanja. I dok mediji licitiraju velikim imenima, City je danas već obavio svoj prvi posao za naredno ljeto.



Golman Columbus Crewa iz Major League Soccer lige Zack Steffen postaće novi član Manchester Cityja narednog ljeta, potvrdio je ovaj klub iz Sjedinjenih Američkih Država. U pitanju je 23-godišnji čuvar mreže.

Zack Steffen je upisao šest nastupa za reprezentaciju Sjedinjenih američkih država, a prije Columbusa nastupao je za njemački Freiburg čiju je omladinsku školu prvobitno i prošao da bi sada došao u Premier Ligu.



Cijena ovog transfera za sada nije otkrivena, ali je klub istakao da je u pitanju rušenje "klupskih rekorda", kao i da je oboren rekord što se tiče golmana u MLS ligi. Tako da se može očekivati pozamašna cifra.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.