Novi slučaj Sancho: City na udaru - Real krade sjajnog Španca

Zvijezda na udaru Kraljeva - Pep Guardiola bi se trebao zabrinuti, Cityjev dragulj prelazi u Real i to bez odštete?  


Velika nada Manchester Cityja mogao bi uskoro da napusti svoj klub, što je svakako zabrinjavajuća vijest za navijače.
Brahim Diaz je 19-godišnji Španac koji je zabio oba gola u pobjedi Manchester Cityja nad Fulhamom (2:0) u osmini finala engleskog Liga kupa. Već na ljeto naredne godine Diaz bi mogao da ode s Etihada jer mu ističe ugovor.



A zanimljivo da mu je agent brat Pepa Guardiola Pere. Diaz je pred početak sezone odbio da ide na posudbu u Gironu, čiji je suvlasnik upravo Pere, pa je odlučio da se bori za mjesto u timu Cityja. 

Ipak, pored Sterlinga, Mahreza, Sanea, Silve... za njega nema mjesta u Cityju, pa ovaj krilni ili ofanzivni vezni igrač mora da potraži novu sredinu, a spominju se sada najviše Real Madrid i Barcelona.



Kao dječak je u Manchester otišao iz Malage, odbivši tada Barcelonu, pa je realnije za očekivati da odabere dres Reala, koji ionako preferira mlade španske ili bilo koje talente (Asensio, Vinicius, Ceballos, Odriozola...).

U svakom slučaju, City bi mogao da izgubi velikog dragulja, a prethodno su već izgubili Sancha, koji je otišao u Borussiju Dortmund i sada briljira i prpedviđaju mu bogatu karijeru. Ode li Diza, od trojice nadarenih klinaca iz Cityjeve škole ostat će sam Phil Foden.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.