Ništa od Contea i Pochettina: Totalno neočekivano ime u prvom planu za novog trenera Reala

Perez očigledno gubi strpljenje, njemu je kako stvari stoje trenutno najbitnije da dovede pravo trenersko ime na klupu Reala, ali ovaj put je poprilično iznenadio sve oko sebe.


Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, još uvijek traži novog trenera za svoj tim nakon što je početkom sedmice odlučio uručiti otkaz Julenu Lopeteguiju.
Lopetegui je u Real Madrid stigao ovog ljeta nakon što je napustio reprezentaciju Španije, ali se zadržao svega nekoliko mjeseci jer je zbog očajnih rezultata na kraju dobio otkaz.



Ovih dana se špekuliše o raznim trenerima koji bi mogli preuzeti Kraljeve, a nekako se najviše spominju Antonio Conte i Maurizio Pochettino kao pravo trenersko ime koje bi moglo da napravi dobar rezultat i obraduje navijače Reala u ovoj za sada, veoma lošoj sezoni.

Međutim, u španskim medijima danas se pojavila informacija da Perez nema toliko strpljenja da čeka Pochettina koji neće sigurno napustiti Tottenham tako brzo, ali ni Contea koji želi ogroman novac.



Ugledna Marca prenosi da se Real okrenuo drugim trenerima, te da je u prvi plan došao Leonardo Jardim. Ovaj portugalski stručnjak je nedavno napustio Monaco s kojim je oduševio fudbalski svijet prije dvije godine.

Jardim i Monaco su zaustaviti dominaciju PSG-a i osvojili titulu prvaka Francuske, te su čak došli do polufinala Lige prvaka. Jardim je bez posla, ali prema pisanju Marce uskoro bi mogao naći angažman iz snova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.