Mourinho stigao do zida: Uprava postavila ultimatum - Nemoguća misija?

Izgleda da je to to: Uprava Uniteda postavila ultimatum, je li Jose Mourinho konačno u nemogućoj misiji? 


Mora da izbori Ligu prvaka Manchester United i dalje vjeruje Joseu Mourinhu, a Liga prvaka je jedini spas za Portugalca.
Ne, nije uprava Uniteda postavila Mourinhu kao ultimatum osvajanje Lige prvaka, jer bi to stvarno bilo previše za očekivati od ove ekipe, nego je jedino važno da izbori plasman u ovo takmičenje naredne sezone.



Po dosad viđenom, Manchester United ne izgleda čak ni tim koji bi završio na jednoj od prve četiri pozicije i plasman u Ligu prvaka nije realan i nimalo lagan cilj za igrače Josea Mourinha koji su sada na razočaravajućoj poziciji.

Nekada najveći klub u Engleskoj pod palicom velikog Alexa Fergusona je sada pao poprilično nisko, naravno ne može se reći da je Mourinho čovjek bez znanja ali trenutno njegovo stanje u timu nije onakvo kakvo navijači zaslužuju.



Jasno je da nema ništa od borbe za titulu, sada je samo pitanje mogu li Crveni vragovi izbjeći tragediju, a to bi bilo u slučaju da ne završe u prva četiri. Prethodno su se u Ligu prvaka vratili tako što je Mourinho klub vodio do trofeja Evropske lige.

A sada je jedina šansa plasman kroz Premier ligu. The Sun tvrdi da će Mourinho dobiti otkaz ukoliko United naredne sezone ne bude u Ligi prvaka, a kao mogući nasljednik se spominje prvenstveno Maurizio Pochettino, menadžer Tottenhama.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.