Mourinho pronašao rješenje za odbranu - Glavna meta bivša zvijezda Chelseaja

Manchester United napada bivšeg igrača Chelseaja - Jose Mourinho nudi za njega čak 40 miliona funti! Da li je ovo moguće? 


Jose Mourinho izgleda nema više opcija nego da dovede ovog igrača. Menadžer Manchester Uniteda je navodno zainteresiran za Bournemouthovu zvijezdu kako bi poboljšao odbranu.
23-godišnjak je igrao pod vodstvom Jose Mourinha u Chelseaju i odavno se smatrao jednim od nauzbudljivijih mladih talenata u Premier ligi, nakon što je igrao za Plavce prije odlaska u Bournemouth.



Prema Daily Staru, Mourinho sada želi da branič dođe na Old Trafford za 40 miliona funti kako bi ojačao svoju obranu koja ima mnogo problema u posljednje vrijeme. U izvješću se također navodi kako je Tottenham također zainteresiran za Nathan Akea.

Ali United bi zasigurno imao financijsku prednost u svakoj transfernoj bitci. Crveni đavoli su poznati po trošenju novca na velika imena nakon odlaska Sir Alex Fergusona u penziju 2013. godine, premda Ake nije jedan od velikih imena koje klub može dovesti, on bi zasigurno obavio dobar posao.



Mourinho je ove sezone ekperimentisao sa tri različita veznjaka u obrani – Nemanjom Matićem, Ander Herrerom i Scott McTominayom – pa čini se da vjerujatno ne vjeruje u njegovu trenutnu obranu.

Eric Baily i Victor Lindelof su stigli u United asa dosta obećanja, ali su otišli korak nazad, dok Chris Smalling i Phil Jones sigurno nisu dovoljno dobri da se smatraju dugoročnim mogućnostima za klub na toj poziciji.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.