Real prelomio: Solariju istekao probni rok - Madriđani izabrali novog trenera

Istekao mu probni rok: "Novi Zidane" bi trebao biti uskoro obznanjen kao novi službeni trener Real Madrida! 


Perez je, uvidjevši da je eksperiment s Lopeteguijem kao ne toliko atraktivnim imenom nakon odlaska Zinedinea Zidanea, izričito tražio neko veliko trenersko ime koje bi davalo kakvu-takvu sigurnost da će se Real zadržati na najvišoj rezultatskoj razini.
U fokusu su bili Mauricio Pochettino i Antonio Conte, ali Argentinac ih je odbio rekavši kako će ostati u Tottenhamu jer ne želi otići u klub koji često mijenja trenera, dok Conte nije naišao na aklamativnu podršku svlačionice.



Što je dao naslutiti svojim odgovorom Sergiju Ramosu. S datumom 11. novembar istekao je period u kojem je Santiago Solari mogao izvršavati dužnost privremenog trenera Real Madrida nakon otkaza Lopeteguiju.

On je 29. oktobra preuzeo dužnost od smijenjenog trenera Julena Lopeteguija, te je u iduća dva tjedna ostvario najbolji trenerski start u 116 godina klupske istorije! Prema pisanju madridskih medija, novi ugovor već je poslan na adresu argentinskog trenera, kao i papiri koji su na putu prema Španskom fudbalskom savezu, kojima se potvrđuje Solari kao stalni trener Reala.



Podsjetimo, nijedan trener u klupskoj istoriji nije startao na klupi Real Madrida s četiri pobjede i gol-razlikom 15-2, odnosno +13. Bilo ih je nekoliko koji su startali s četiri pobjede, ali nijedan nije bio toliko uvjerljiv.

I tako je vrijeme curilo, pa je priliku dobio Solari na period od dvije sedmice koji je upravo prije nekoliko dana istekao. Budući da je ekipa reagirala odlično pod Solarijevim vodstvom, Florentino Perez zapravo je povukao jedini logičan potez u ovom trenutku..

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.