Navijači oduševljeni: "Novi Ronaldo" je ono što fali fudbalu - Ne čudi što su ga španci doveli

Slijedi nam decenija zanimljivog fudbala - Kao nekad Brazilac Ronaldo: Nova Realova zvijezda ponižavala Čileance! 


Talent je čist, sirov i potpuno brazilski, isplivao strašni wonderkid a nakon svoje predstave svi ga zovu novi Ronaldo.
Junior Vinicius nije slučajno potpisao za Real Madrid i to se može vidjeti u svakoj njegovoj utakmici. Iako ga je Real Madrid odlučio ostaviti u rezervnom timu ove sezone da dodatno dopeče svoj fudbalski zanat.



Ipak nismo više tako sigurni da neće uskoro nazvati Brazilca i reći mu: "Spremi se, igrat ćeš za prvi tim". Vinicius je klasični brazilski majstor - brz, vješt, sjajane tehnike i prepun lucidnosti koju pokazao Čileancima.

Protiv nekih ekipa u rezervnoj ekipi Reala je pokazao da je veliki talent i da će imati blistavu karijeru, a sada je to uradio i u dresu U20 reprezentacije Brazila. U remiju protiv Čilea (1:1) imao je pregršt sjajnih poteza.



Posebno se izdvaja onaj kada je sjajnim potezom na lijevoj strani izbacio svog čuvara, na kraju asistirao Rodrigu za gol. A očigledno da je pred njim sjajna karijera u kojoj će da oduševljava navijače širom evrope.

Real Madrid je Viniciusa Juniora na prošlom prelaznom roku za cifru od nekih 50 miliona evra, ali na žalost Viniciusa nije dopao u prvi tim Real Madrida ali sada će već imati bolje šanse za budućnost.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.