United prinuđen da plati: Mourinho prelomio - Poslao 53 miliona za zvijezdu Serie A

United obara sve rekorde - Skaut pratio sjajnu zvijezdu Serije A i naredio Unitedu da ga odmah dovedu! 


Manchester United je navodno napravio ponudu Fiorentini od oko 53 miliona funti kako bi se zapečatio transfer impresivnog mladog defanzivca.
Jose Mourinho je lično ove sedmice skautirao 21-godišnjaka u akciji za reprezentaciju Srbije i bio je toliko oduševljen igračem da je odmah kontaktirao United i naredio im da pošalju ponudu, piše La Nazione.



U izvještaju se navodi da je United ponudio 53 miliona funti za Milenkovića, što bi ga učinilo najskupljim defanzivcem u istoriji Crvenih đavola ako prođe ovaj transfer, a skuplji premier ligi je samo Virgil van Dijk.

Taj rekord trenutno stoji na 31 milion funti za Victor Lindelofa 2017. godine. Iz tog popisa, Milenković bi bio i četvrti najskuplji igrač Uniteda na bilo kojoj poziciji, iza Paul Pogbe, Romelu Lukakua i Angel Di Marije.



Dječak je do sada odigrao samo 24 utakmice u Seriji A, ali izgleda kao jedan od najuzbudljivijih nadolazećih talenata u Europi na svojoj poziciji, a to je i jedna koju Manchester United hitno treba poboljšati.

Kao što Metro napominje, Mourinhova ekipa je bila povezana sa igračima poput Toby Alderweirelda tijekom ljeta, ali nije uspjela dovesti novog defanzivca, tako da će to biti područje koje će oni ponovo tražiti u budućnosti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.